top of page

Soil analyse

Nutrigrow Solutions: Bespaar je tijd.

Vertrouw op precisie en elimineer gokwerk. Optimaliseer uw oogst met nauwkeurige bodemanalyses!

Waarom Bodemanalyses en NPK-Berekeningen Cruciaal Zijn voor Duurzame Plantengroei

Bij Nutrigrow Solutions erkennen we dat gezonde plantengroei afhankelijk is van de juiste voedingsstoffen in de bodem. Daarom bieden wij gespecialiseerde in-house bodemanalyses aan, met een specifieke focus op het berekenen van pH en NPK, om ervoor te zorgen dat uw bodem de optimale voedingswaarden bevat die uw planten nodig hebben.
 

Potgrondkwaliteit: Niet Onbeperkt Houdbaar en of betrouwbaar!

Het belang van potgrond als essentieel medium voor plantengroei kan niet worden onderschat. Na verloop van tijd verliest potgrond echter zijn oorspronkelijke kwaliteit. Herhaaldelijk gebruik kan leiden tot uitputting van essentiële voedingsstoffen, wat de groeiprestaties van uw planten negatief kan beïnvloeden. Het is van vitaal belang om regelmatig bodemanalyses uit te voeren om te bepalen of de voedingswaarden in de bodem aanwezig zijn en om tijdig corrigerende maatregelen te nemen.
 

NPK-Berekeningen: De Sleutel tot Nauwkeurige Voedingsanalyse.

Onze bodemanalyses leggen specifiek de nadruk op NPK-berekeningen - stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Deze drie essentiële voedingsstoffen spelen een cruciale rol in de groei en ontwikkeling van planten. Een nauwkeurige bepaling van de concentratie van deze elementen in de bodem stelt u in staat om gerichte bemestingsprogramma's te implementeren, waardoor u de gezondheid van uw planten optimaliseert.

Waarom Regelmatige Bodemanalyses?

1.

Voorkom Voedingsstoffentekorten: Door regelmatig bodemanalyses uit te voeren, kunt u voedingsstoffentekorten identificeren voordat ze de groei van uw planten beïnvloeden. Dit stelt u in staat om tijdig bij te sturen en de gezondheid van uw gewassen te handhaven.

2.

Efficiënt Gebruik van Potgrond: Bij hergebruik van potgrond is het essentieel om de voedingsstatus ervan te controleren. Bodemanalyses helpen u bij het bepalen van de benodigde aanvullende meststoffen om de potgrond opnieuw te optimaliseren voor gezonde plantengroei.

3.

Troubleshooting: Identificeer en los problemen op die de plantengroei kunnen beïnvloeden. Bodemanalyses helpen bij het detecteren van potentiële problemen, waardoor u tijdig corrigerende maatregelen kunt nemen.

4.

Maatwerk Bemestingsprogramma's: NPK vaststellen in de potgrond stelt u in staat om aangepaste bemestingsprogramma's te ontwikkelen op basis van de specifieke behoeften van uw gewassen. Dit maximaliseert de efficiëntie van het gebruikte meststoffen en minimaliseert verspilling.

Zwarte aarde

Hoe gaan we te werk.

Uw Weg naar Optimaal Bodembeheer

01

Dien een Verzoek In voor Bodemanalyse:

  • U kunt eenvoudig een verzoek indienen voor een bodemanalyse door contact met ons op te nemen via onze website of per e-mail. Geef hierbij aan of u een standaardanalyse of een spoedanalyse nodig heeft.

  • Standaard wachttijd voor een analyse is doorgaans 7 tot 14 dagen. Voor wie directe resultaten nodig heeft, bieden wij ook spoedanalyses aan, hoewel deze service tegen een hoger tarief komt.

03

Ontvang Gedetailleerde Testresultaten:

  • Zodra we uw monster hebben ontvangen, gaan onze experts aan de slag met de analyse. Binnen de afgesproken termijn van 7 tot 14 dagen ontvangt u gedetailleerde testresultaten.

  • Deze resultaten zullen informatie bevatten over de concentraties van stikstof (N), fosfor (P), kalium (K), en andere relevante voedingsstoffen. Indien u heeft gekozen voor een spoedanalyse, worden de resultaten met prioriteit behandeld.

02

Stuur Aarde/Potgrond voor Analyse:

  • Verpak 500g tot 1000g van de aarde of potgrond die u wilt laten analyseren zorgvuldig. Zorg ervoor dat de monstername representatief is voor het gebied waarvoor u informatie nodig heeft.

  • Heb je een grote oppervlakte dan zijn waarschijnlijk meer samples nodig

  • Verzend het monster naar het opgegeven adres. Let op: verzendkosten zijn voor uw eigen rekening.

04

Kosten voor Bodemanalyse:

  • De kosten voor een standaard bodemanalyse bedragen €35 per sample. Dit omvat de gedetailleerde testresultaten en aanbevelingen voor bodembeheer.

  • Voor wie snel inzicht nodig heeft, bieden wij een spoedanalyse aan tegen een tarief van €100per monster.

Dien een verzoek in.

Vul de onderstaande gegevens volledig in

Bericht is verstuurd!

bottom of page