Ingrediënten:
500 ml melk
3 eetlepels suiker
3 eetlepels maizena
125 g vanilleyoghurt
Zakje vanille (vanillesuiker)
250 ml water
40 g aardbeienpudding op gelei basis
250 g aardbeien
Bereidingswijze:
In een pan melk, suiker en maïzena goed mengen. Verwarm op een vuurtje voorzichtig en blijf constant roeren totdat het mengsel dik wordt.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Voeg dan yoghurt en vanille toe, roer goed door en vul glazen voor ongeveer 3/4 met dit mengsel.
Meng in een andere pan water en aardbeienpudding. Verwarm dit tot het helder wordt en laat het daarna afkoelen zonder te laten stollen.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de glazen.
Giet de niet-gestolde aardbeienpudding over de aardbeien en verdeel het gelijkmatig over de glazen.
Zet de glazen in de koelkast en laat het geheel goed koelen.
Smakelijk eten!
