Ingredienden:
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 eetlepels plantaardige olie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 groene paprika, in reepjes gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel tamarindesap
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel gember, fijngehakt
1 theelepel sambal oelek (pas aan naar smaak)
Zout en peper naar smaak
Verse koriander voor garnering
Bereidingswijze:
Verhit de plantaardige olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de blokjes kip toe aan de wok en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de rode en groene paprika toe en roerbak gedurende 2-3 minuten, tot ze iets zachter zijn geworden.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door.
In een kom meng je de ketjap manis, oestersaus, tamarindesap, bruine suiker, gember en sambal oelek. Voeg dit mengsel toe aan de wok en meng alles goed door elkaar.
Laat het gerecht sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
Serveer de Ajam Pedis over gestoomde rijst en garneer met verse koriander.
Geniet van je zelfgemaakte Ajam Pedis! Pas de kruiden en specerijen aan naar jouw smaakvoorkeur. Ps dit is een aangepast recept niet het origneel.