Ingrediënten:
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel gemalen paprika
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kardemom
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen piment (allspice)
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen korianderzaad
1/2 theelepel gemalen komijnzaad
Een snufje cayennepeper (optioneel, voor wat hitte)
Instructies:
Meng alle specerijen in een kom.
Roer goed door om ervoor te zorgen dat alle specerijen gelijkmatig zijn gemengd.
Bewaar het Ras el Hanout-kruidenmengsel in een luchtdichte pot op een koele, donkere plaats.
Gebruik het kruidenmengsel als smaakmaker voor vleesgerechten, stoofschotels, rijstgerechten en meer. De hoeveelheid kan naar smaak worden aangepast, afhankelijk van hoe sterk je de smaak wilt.
Let op dat Ras el Hanout een zeer veelzijdig kruidenmengsel is en dat er vele variaties zijn. Je kunt ook extra specerijen toevoegen, zoals gedroogde rozemarijn, lavendel, of fenegriek, afhankelijk van je persoonlijke smaakvoorkeuren. Experimenteer en pas het recept eventueel aan om aan jouw voorkeuren te voldoen!