Ik gebruik dit recept al heel wat jaren, het is een fantastisch recept en niet heel erg moeilijk om te maken MAAR het vergt wel wat werk!
Een van de belangrijkste stappen is het koud rijzen, wat ik me heb laten vertellen ontwikkelen de smaken beter als een broodproduct door een langzame fermentatie gaat.
Dus lekker de dag van te voren mengen en de nacht in de koeling laten staan
Dit is een vochtige deeg maar naarmate je het deeg werkt zal het minder plakken en als het moet kan je altijd wat extra bloem gebruiken om er voor te zorgen dat het bij elkaar komt.
Verder zou ik gewoon de instructies volgen in mijn YouTube video Starter Mix
22.5 gram bloem
60 ML Volle Melk
60 ML Water
1 Gram suiker
8 Gram bakkersgist
Broodmix
325 gram bloem
60 gram suiker
5 tot 6 gram zeezout
1 ei
120 ml Volle melk
60 Gram boter
Instrijk
1 ei
scheutje melk
Seasamzaad
Dit is zeker n oude overheerlijke klassieker van jou.
Wel n tijd geleden dat ik het gegeten heb.
Echt iets om kleinzoon te verrassen.
🤓🥳🥳