Omdat het bijna zover is een speciale DPL kerst fermentatie *saus*Deze fantastische fermentatie is heerlijk om als saus te gebruiken en of als marinade te gebruiken !Hij is heerlijk fris lekker heeft een lekker zuurtje alle smaken komen goed naar voren !
Ingredienten
-150 Gr Cranberry’s
-100 Gr Rietsuiker
-15 Gr Rozemarijn
-7.5 Gr Tijm
-70 Gr sinaasappelschil
-10 Gr Citroenschil
-1.5 Theelepel gemengde peperkorrels
-220 Gr sinaasappelsap
-20 Gr Citroensap
– 600 Gr spaanse pepers
– 600 Gr Rode jalapeño
– Grof Zeezout 20 gr per liter water
– Scheut appelazijn
– Zoetstof indien nodig !
BereidingAls eerste doe je suiker en de sappen in een fermentatie vat met een heel klein beetje water om de suikers goed op te lossen!Daarna voeg je alle overige ingrediënten toe je kan het van te voren mengen of je kan het in lagen opvullen dat is een persoonlijke voorkeur.Ik doe het meestal wel in lagen omdat het kleine spul dan onderin blijft en het grove materiaal bovenin ligt wat alleen maar fijn is als je een steen gebruikt deze houd dan alles onder water !Wanneer je alle ingrediënten hebt toegevoegd moet je een zoutoplossing aanmaken van 2% en hiermee vul je de fermentatie vat mee af !Wanneer de fermentatie klaar is haal je scheid je alle pepers en cranberries die doe je in een blender en mixen maar, je kan wat appelazijn toevoegen na smaak en eventueel zoetstof als je toch wat zoetigheid terug wilt brengen in de saus * dit is wel een aanrader *.Alles alles klaar is gewoon even 10 minuten laten staan goed roeren proeven en dan in flesjes doen ! en je hebt een heerlijke kerst fermentatie !Dutch Pepper Lovers, Prettige feestdagen