Frisse salade met andere paprika, buffelmozzarella/bocconcini en rucola
Ingrediënten
2 rode en 2 gele paprika's, gehalveerd, zaadjes verwijderd
1/3 kop (80 ml) extra vierge olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
2 buffelmozzarella* of 4 bocconcini
4 kopjes wilde rucola
Stap 1
Verwarm de grill voor. Leg de paprikahelften met de snijkant naar beneden op een bakplaat en grill ze tot de schil zwart is dit noemen ze blakeren. Doe in een kom, dek af met plasticfolie en laat afkoelen. Schraap de zwarte schil eraf en snijd elk stuk paprika doormidden. Bewaar 3 eetlepels van de sappen van paprika en combineer met de olie en azijn. Goed kruiden.
Stap 2
Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de rucola over de borden, gevolgd door stukjes rode en gele paprika en tot slot de mozzarella. Besprenkel elk bord met dressing.
Lekker simpel en zo lekker
