Wederom een Orginele Dutch Pepper Lovers™ Hotsauce en ook deze is geweldig!

Ingrediënten:
8-10 Peruviano Aranchio pepers
1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 spaanse witte ui
1 eetlepel gember, fijngehakt
1 eetlepel kurkuma (optioneel, voor extra kleur en smaak)
1 eetlepel zeezout
2 kopjes water (gefilterd of niet-gechloreerd)
2 eetlepels appelazijn
Instructies:
Voorbereiding van de pepers:
Verwijder de steeltjes van de Peruviano Aranchio pepers en snijd ze in stukken. Je kunt de zaden verwijderen voor een minder pittige saus.
Bereiding van de mango en kruiden:
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Hak de knoflook en gember fijn.
Fermentatieproces:
Doe de Peruviano Aranchio pepers, mango, knoflook, spaanse ui, gember en kurkuma (indien gebruikt) in een schone glazen pot.
Meng 3% zeezout met het water tot het volledig is opgelost en giet het over de ingrediënten in de pot.
Plaats een gewicht bovenop de ingrediënten om ervoor te zorgen dat ze onder de vloeistof blijven.
Dek de pot af met een losjes bevestigd deksel of een stuk ademend doek bevestigd met een elastiek.
Laat de pot op een warme plaats staan (bijvoorbeeld op kamertemperatuur) gedurende 1 tot 2 weken. Proef regelmatig om de fermentatietijd naar jouw smaak aan te passen.
Blenden en toevoegen van appelazijn:
Na de fermentatieperiode, blend de ingrediënten tot een gladde saus.
Voeg appelazijn toe en blend opnieuw om de saus te stabiliseren en een aangename zuurgraad toe te voegen.
Aanpassen en opslaan:
Proef de saus en voeg indien nodig zout of andere kruiden toe naar smaak.
Giet de saus in gesteriliseerde flessen en bewaar ze in de koelkast.
Dit recept geeft je een heerlijke gefermenteerde hotsauce met een mix van pittigheid van Peruviano Aranchio, zoetheid van mango en de frisse zuurheid van appelazijn. Geniet ervan! Laat me weten wat je van dit recept vind en als je een heerlijk recept hebt deel het hieronder!