Rode Curry met Kip en Rijst
Voor 4 personen
Ingrediënten voor de rode curry pasta:
2 eetlepels fijngehakt citroengras
60 gr fijngehakte sjalotten
1 eetlepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel korianderbolletjes
60 gr korianderwortel of peterseliewortel
7 teentjes knoflook, fijngehakt
5 gedroogde rode pepers (naar smaak), zonder zaadjes, fijngehakt
1 eetlepel garnalenpasta
1 limoenblaadje, fijngehakt
3 eetlepels olie
Ingrediënten voor het gerecht:
1 rode ui
1 kleine bloemkool
2 tomaten
1 limoen
1 rode peper
2 dl kokosmelk
300 g basmati rijst
300 g kipfilet, in blokjes
100 g rode currypasta
Voorbereiding Rode Curry Pasta:
Laat de gedroogde chilipepers een nachtje weken in koud water. Doe alle ingrediënten in een vijzel en stamp tot een gladde pasta. Bewaar de rode curry pasta in de koelkast.
Bereiding:
Was de groenten. Pel de rode ui en snijd deze, samen met de paprika en tomaten, in grove stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak deze fijn. Pers de limoen.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilet. Voeg de ui toe en bak 2 minuten op medium vuur. Voeg vervolgens alle andere groenten toe en bak ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
Voeg de rode currypasta toe en bak deze even mee.
Giet de kokosmelk en een koffielepel kippenbouillon erbij. Breng aan de kook en laat dit afgedekt 10 minuten garen.
Voeg naar smaak limoensap toe. Serveer met rijst en garneer eventueel met verse korianderblaadjes.
SMAKELIJK!
Hier zijn we dol op curry's
Dochter maakt ze regelmatig.
Deze zal ze ook maken voor ons.
Toevallig net n mooie bloemkool gehaald. Basmati heerlijk geurende rijst. Zal zeker smaken.
😍💝