Knoflooksoep, zo heftig als het klinkt zo vriendelijk smaakt het; zacht, romig, mild, warm, en rijk. Deze soep vraagt dan ook om een mild en niet alles-overheersend pepertje. Ik heb gebruik gemaakt van de Aji White Fantasy met zijn lieflijke 1500 shu peper is natuurlijk naar keuze!. Een heerlijke en gezonde soep voor koude najaarsdagen. Ingrediënten:
1,5 liter bouillon (Zonnatura Knoflook bouillonblokjes of verse kippenbouillon)
4-6 knoflookbollen
4 rode uien
200 ml room
3 el bloem
Laurierblaadjes
Boter
Aji White Fantasy (of een andere zeer milde peper)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden en leg de knoflookbollen op een met bakpapier bekleed rooster in de oven gedurende 40 minuten.
Verwarm de bouillon en laat de laurierblaadjes hierin trekken (gebruik 3 blaadjes).
Pel de gepofte knoflooktenen (uitknijpen gaat het makkelijkst).
Snij de uien in ringen en fruit deze in boter tot ze glazig zijn. Voeg de gepofte knoflooktenen toe en strooi de bloem eroverheen. Verwarm dit mengsel ongeveer 5 minuten.
Voeg dit uien-knoflookmengsel toe aan de bouillon en laat alles een half uur op laag vuur doorwarmen (niet koken!).
Verwijder de laurierblaadjes en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de room toe aan de soep en warm deze nog even kort door voor het serveren.
Eet smakelijk!
Ziet er goed uit:
Ik heb dit recept al diverse keren gemaakt, erg lekker:
Knoflooksoep met droge worst
4 personen
Ingrediënten:
½ ui
6 tenen knoflook ( mag ook minder)
100 g boter
100 g tarwe bloem
2 el mosterd
2 liter water
3 blokjes kip bouillon
50 g rookspek
zwarte peper en zout
½ tl kurkuma ( geelwortelpoeder)
1 droge worst
200 ml slagroom
peterselie
1 plak brood
Bereiding:
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Scheutje olie in de pan en smoor de ui en de knoflook glazig.
Voeg kurkuma toe.
Voeg de spek toe.
5 min. doorbakken.
Voeg de boter toe en laat deze smelten.
Voeg bloem toe.
5 minuten doorbakken.
Vermeng 2 liter kokend water met 3 blokjes bouillon.
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe.
Voeg mosterd toe.
Voeg de slagroom toe.
Maak op smaak met peper en zout.
Vind je de soep iets te dun, dan kan je evt. met maïzena iets dikker maken.
Snijd de droge worst in dunne plakjes.
In een pan bak je 90% van de droge worst knapperig.
Voeg de plakjes worst bij de soep.
Snijd het brood en de overgebleven droge worst in kleine stukjes
Leg je stukjes brood de droge worst en een scheutje olijfolie in een ovenvaste schaal onder de gril.
Serveer de soep met gehakte peterselie en een schep brood/worstkruim.