Pittige soep van rode linzen en geroosterde pompoen
Ik heb 8 liter verse kippenbouillon staan wecken en had nog een hoop kippenbotten over, de ideale basis voor een lekkere maaltijdsoep.
Ingredienten
- 2,5 liter kippenbouillon
- het vlees wat je van de botjes/karkas afplukt
- kleine hokkaidopompoen
- 5 rode uien
- 2 theekoppen rode linzen (geen idee hoeveel dat is in gram, ik kook chaotisch)
- 4cm gember (of minder als je dat niet trekt)
- 3 knoflooktenen
- 2 el komijn
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl knoflookpeper
- 1 tl Hindoestaanse curry poeder
- 1 tl geroosterde paprikapoeder
- 0,5 tl kurkumapoeder
- pepertje naar smaak (ik gebruikte 3 aji pineapple)
- zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden, slacht de pompoen, en snij. Deze in pink-dikke plakken. Rooster deze in de oven voor 15-20 minuten tot ze kleur hebben maar zonder ze te cremeren.
Voeg de geroosterde pompoen toe aan de bouillon en pureer dit met een staafmixer tot een oranje geheel. Voeg hier de linzen aan toe en zet de pan op laag vuur zodat de linzen gaarkoken in de kip- met pompoenbouillon.
Meng alle kruiden door elkaar (ja dit is veel maar ik ben niet van een zielloze hap) en snij de uien in halve ringen, de gember in kleine stukjes en knoflook in nog fijnere stukjes.
Fruit de uitjes en de gember in wat boter samen met de kruiden en voeg daarna de kipstukjes, knoflook, en de pepertjes toe zodat deze niet verbranden. Als deze mooi zacht zijn voeg je ze toe aan de pan met soep en laat je deze nog tenminste 20 minutes zacht doorwarmen (niet koken!)
Optioneel: superlekker zwarte judasoren paddenstoelen van de Chinese toko 😋
Auteur
