Herfstige Notencake met Pompoenpuree
Wederom een heerlijk herfst-proof recept. Deze notencake is niet alleen lekker bij de koffie of thee, maar ook bij het ontbijt of de lunch zijn een paar plakjes niet te versmaden. Hij blijft zo’n 4 tot 6 dagen goed, en je kunt hem ook prima in porties invriezen in ziplock bags.
Ingrediënten:
350 gram verse pompoenpuree
100 gram hazelnootmeel (amandelmeel mag ook)
50 gram boekweitmeel
5 medjoul of sukkary dadels
1 rijpe banaan
2 eieren
3 el (kokos)yoghurt
75 gram hazelnoten
50 gram rozijnen
2 tl speculaaskruiden
2 tl baking soda
Snuf zout
Vers gesnipperde peper naar smaak (bijv. 2x Aji Pineapple en een pittig bastaardje)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik een blender om de pompoenpuree, eieren, dadels, banaan, en yoghurt te pureren.
Meng in een beslagkom de meelsoorten, hazelnoten, rozijnen, speculaaskruiden, baking soda en een snufje zout.
Giet het mengsel uit de blender in de kom met droge ingrediënten. Roer goed door tot een mooi beslag. Voeg de vers gesnipperde peper toe en meng opnieuw.
Giet het beslag in een cakevorm en bak gedurende 45 minuten. Laat de cake daarna afkoelen.
Geniet van deze heerlijke herfstige notencake met de rijke smaken van pompoen, hazelnoten en speculaaskruiden!