Ingrediënten:
Water
Kipfilet of kippenbouten
Uien en wortels
Hutspotzak van de Lidl (ideaal)
Prei
Extra soepgroenten (fijngesneden)
Peterselie (vers, fijngesneden)
Kippenbouillon
Zout en peper
Jalapeño peper (zo veel als je wilt, spice is life!)
Gedroogde tijm (half theelepeltje per weckpot van 1 liter)
Peperkorrels (paar per weckpot van 1 liter)
Laurierblaadje (half blaadje per weckpot van 1 liter)
Citroensap (scheutje per weckpot)
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet of kippenbouten in stukken en plaats deze in weckpotten.
Voeg gesneden uien, wortels, prei, extra soepgroenten en peterselie toe in de gewenste hoeveelheid.
Vul de weckpotten met water tot 1 liter.
Voeg kippenbouillon, zout, peper, jalapeño peper (zo veel als gewenst), gedroogde tijm, peperkorrels, laurierblaadje en een scheutje citroensap toe per weckpot.
Sluit de weckpotten goed af en plaats ze in een oven voor 120 minuten op 100°C.
Opmerking: Zorg ervoor dat je voldoende bouillonblokjes toevoegt voor 2 liter soep. Voeg bij het serveren 1 liter water toe aan elke weckpot voor een smaakvolle en pittige kippensoep. 🍲





