Dit is zo'n recept dat ontstaat na een creatieve bui en een goed glas wijn. Het scoort altijd goed en is heel eenvoudig te maken.
Ingrediënten:
1500 ml bouillon
1 oranje (hokkaido) pompoen
4 rode uien
3 rijpe bananen
1 blik (400 ml) kokosmelk
350-500 g kip- of plantaardig gehakt
4 tenen knoflook
Een pepertje naar smaak (Madame Jeanette)
Verse gember naar smaak (2 cm)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Snij de pompoen in stukken en kook deze in de bouillon gedurende 20 minuten. Haal de pan van het vuur.
Snij de uien in halve ringen, de bananen in plakjes, en hak de pepertjes, knoflook en gember fijn.
Verwarm (kokos)olie of boter in een koekenpan en roerbak de bananen tot ze zacht worden. Voeg de pepertjes, knoflook en gember toe. Giet het blikje kokosmelk erbij en verwarm alles goed door gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg de inhoud van het pannetje toe aan de pan met bouillon en pompoen. Gebruik een staafmixer om alles mooi egaal te pureren.
Voeg de dunne uienringen toe aan de soep en voeg ook het gehakt toe in dunne sliertjes. Verwarm de soep nog eens gedurende ongeveer 20 minuten zonder het te laten koken, zodat het gehakt gaar wordt.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Optioneel kun je de soep garneren met wat geraspte kokos.
Geniet van deze verrassend smaakvolle pittige pompoensoep met een exotische twist van bananen en kokosmelk!