Ideaal voor de feestdagen dit heerlijk recept is gemakkelijk te maken maar vergt wel wat geduld!Ook kun je in plaats van de oven eventueel de braadslee gebruiken of zelfs een slowcooker dit maakt het voor sommige misschien wat gemakkelijker.Hoe dan ook het recept blijft het zelfde!
Ingrediënten voor 1 kg rundvlees
3 teentjes knoflook
1 klontje verse gember
Roomboter
Chili na keuze !
1 lemon
2 steranijs
150 ml lichte sojasaus
225 g bruine suiker
1 kg rundvlees
1 shot rijstwijnazijn
1 bosje verse koriander
Stap 1 KNOFLOOK EN GEMBER:Schil en pers de knoflook en rasp de gember in een grote kom of pan met deksel.
Stap 2 MARINADE MAKEN:Snijd de peper naar keuze in plakjes en voeg vrijwel alle overige ingrediënten op het vlees en de koriander na in dezelfde kom of pan met deksel goed roeren tot alle suiker opgelost is !
Stap 3 BAK HET VLEESSnij het vlees in mooie grove stukken en bak het vlees in een pan met voldoende roomboter totdat de buitenkant mooi bruin is laat het daarna gedeeltelijk afkoelen!
Stap 4 MARINEREN VAN HET RUNDVLEES:Dompel het vlees onder in de marinade die in de kom of pan met deksel zit en laat deze 1 tot 6 uur staan Dit is een persoonlijke voorkeur
Stap 5 KOOK HET RUNDVLEES:Verwarm de oven voor op 140 ° C. en rundvlees en zet de pan voor 3 tot 4 uur in de oven op 140 ° C.
Stap 6 VERWIJDER RUNDVLEES UIT HET KOOKVOCHT:Schep het vlees uit het vocht, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om het warm te houden.
Stap 7 INKOKEN VAN DE MARINADE: Doe de marinade inkoken tot een dikkere consistentie en voeg als laatste een scheut rijstwijnazijn toe om de saus losser te maken!
Stap 8 OPDIENENServeer het vlees op een bord met de ingekookte saus die je eroverheen schenkt en bestrooi met vers geplukte korianderblaadjes en wat extra chili vlokken!
Heerlijk bij Bami en Nasi eventueel op een broodje en of met frietjes Smakelijk eten !

Alweer zo n heerlijk recept.
Zal het halveren want we eten niet zoveel vlees.
En ik zet het op mn petroleumstelletje.
Zal heeerijk zacht worden
🥰🥰😊