Cajunkruiden zijn een heerlijke smaakmaker voor rijst, groenten, vlees, vis en zelfs frietjes. Helaas bevatten de winkelversies vaak veel zout, suiker en smaakversterkers om die hartige smaak te bereiken die cajunkruiden zo lekker maakt. Dit is echter zonde en helemaal niet nodig! De combinatie van knoflook en ui geeft deze zelfgemaakte mix zijn typische umami (hartige smaak), en de gedroogde habanero voegt een heerlijke pit toe.
In een goed afgesloten potje kun je deze kruidenmix maandenlang bewaren, hoewel ik verwacht dat je hem ruim daarvoor al hebt opgemaakt!
Ingrediënten:
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel uienpoeder
2 theelepels witte peper
2 theelepels grofgemalen zwarte peper
2 theelepels habaneropoeder
2 theelepels gedroogde thijm
1/2 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.
Bewaar de cajunkruidenmix in een luchtdicht potje op een koele, donkere plaats.
Gebruik naar smaak als kruiden voor verschillende gerechten. Deze mix voegt een heerlijke smaak en pit toe aan diverse maaltijden. Geniet ervan!
