top of page

PPFD/DLI Calculator

Nutrigrow Solutions

Welkom bij onze handleiding over het gebruik van PPFD (Photosynthetic Photon Flux Density), DLI (Daily Light Integral), en de bijbehorende calculators om de groei van uw planten te optimaliseren.

1. PPFD en MMOL: Basisprincipes

PPFD meet de hoeveelheid licht die planten ontvangen voor fotosynthese. MMOL (Micromoles) geeft de lichtintensiteit per oppervlakte-eenheid aan. Een PPFD-meter is essentieel om nauwkeurige metingen te verkrijgen. Een kwaliteit Quantum par meter zal de beste keuze zijn voor correcte metingen.

2. Het Juiste Deel van de Plant Meten

Concentreer je metingen op het bladerdak van de planten. Dit is waar de fotosynthese plaatsvindt. Neem metingen op verschillende hoogten en posities om een representatief beeld te krijgen.

3. Gebruik van de Calculator

Onze calculator is ontworpen om uw lichtregime te optimaliseren. Kies eerst de week van de plant (15 weken beschikbaar). Het systeem geeft twee DIL-waarden weer: één met CO2 en één zonder. Maak uw keuze op basis van uw groeiomstandigheden.

4. DLI Invoeren in de Calculator

Nadat u uw DIL-waarde heeft gekozen, voert u deze in de bijbehorende calculator in, samen met de relevante PPFD-waarden die u hebt gemeten. De calculator genereert een geoptimaliseerd lichtschema voor uw planten.

5. Het Uurschema Opbouwen

Het gegenereerde uurschema is afgestemd op de specifieke behoeften van uw planten op basis van de ingevoerde parameters. Volg dit schema nauwkeurig om een consistente en efficiënte lichtomgeving te behouden.

6. Monitoring en Aanpassingen

Houd regelmatig de PPFD-waarden in de gaten en pas het lichtschema aan indien nodig. Een dynamische aanpak zorgt voor voortdurende optimalisatie gedurende het groeiproces. Door PPFD, DLI, en onze geavanceerde calculators te begrijpen en te gebruiken, kunt u de groei van uw planten maximaliseren en zorgen voor een gezonde en productieve oogst. Experimenteer met verschillende instellingen en blijf uw planten observeren om het beste resultaat te behalen.

7.Adaptieve benadering
Bij het kweken van bijvoorbeeld cannabis is het van essentieel belang om de Photosynthetic Photon Flux Density (PPFD) en Daily Light Integral (DLI) aan te passen aan de gewenste lichturen voor de vegetatieve fase (16 uur licht, 8 uur donker) en de bloeifase (12 uur licht, 12 uur donker). Dit betekent dat je de specifieke week selecteert, de keuze maakt voor het gebruik van CO2 of niet, dit invoert in de bijbehorende calculator, en vervolgens de PPFD-waarde aanpast totdat je de gewenste lichturen bereikt die je nodig hebt. Deze adaptieve aanpak is cruciaal voor het optimaliseren van de groei en bloeiomstandigheden en het bevorderen van gezonde plantontwikkeling.

Selecteer een week en gebruik de uitslag bij de volgende calculator

Houd er rekening mee dit is een base-line voor de Pro-Serie's!

De calculator kan ook resultaten geven voor belichting van meer dan 24 uur, maar dit gebeurt alleen als de ingestelde PPFD-parameters te laag zijn om de vereiste DLI-waarde te bereiken. Pas dan de hoogte of poweroutput van de lamp aan.

bottom of page